Bloggen

Bloggen: waarom het voor je bedrijf onmisbaar is

Je hebt een eigen zaak, en natúúrlijk weet je allang het belang van een blog op je site. Maarja, bloggen is nou niet bepaald je favoriete bezigheid. Schrijven, nadenken over de content en hoe je dan je doelgroep aanspreekt, brr… niet jouw cup of tea. Als iemand je dat nou uit handen kon nemen, zou dat eigenlijk wel heel relaxed zijn. Je stuurt een of twee keer per maand waar het ongeveer over moet gaan en je krijgt een mooi stukkie tekst terug om jouw SEO op te krikken en je klanten te binden, te informeren en te enthousiasmeren. Ik zeg doen.

Door: Marieke Uiterwaal

Als je een eigen website hebt, dan heb je een blog vast wel in overweging genomen. De voordelen van bloggen weet je al. En ja, we begrijpen dat dit weer een extra taak is, waar tijd in gaat zitten, die je misschien liever in je product of dienst zelf zou steken. Dan laat je je blog toch gewoon door een professional schrijven? Ook als taal niet je sterkste punt is of als je niet zo creatief bent, is het slim om een professioneel tekstbureau in de arm te nemen. Je bent echt niet de eerste die zijn blog uitbesteedt.

Aangenaam kennismaken

Je bedrijf is je grote trots. Van zo’n vreemde tekstschrijver mag je dan toch op zijn minst verwachten dat hij of zij weet waar hij over praat, voordat die met jouw blog aan de haal gaat. Wees gerust: voordat we ons bij Lettergeniek over jouw berichten ontfermen, zijn wij ook veel te nieuwsgierig met wie wij te maken hebben. In een kennismakingsgesprek kun jij precies vertellen waarin jouw bedrijf uitblinkt, welke thema’s voor jou belangrijk zijn en welke informatie je graag met je bezoekers wil delen. Ook spreek je af hoe vaak er een nieuwe post op je blog mag verschijnen en hoe lang een post moet zijn. Op die manier heb je er zelf geen omkijken meer naar en profiteer je toch van de voordelen.

Jij het bedrijf, wij de teksten

Jij weet alles over je bedrijf, een tekstschrijver weet alles van teksten schrijven. Tel maar op! Waar jij precies ziet waar uitgerekend jouw bedrijf voor staat, daar weten wij alles van het aanspreken van klanten. In overleg kunnen we bepalen voor welke aanspreekvorm en taalgebruik je potentiële klanten warmlopen. Daarnaast weten wij ook hoe we jouw websites boven kunnen laten drijven in zoekmachines. Bij Lettergeniek houden we ons dagelijks bezig met het formuleren van SEO-woorden om je vindbaarheid groter te maken. Of puzzel je daar liever zelf een tool voor uit? Wees niet bang: het blog van jouw bedrijf is in goede handen.

Maar Lettergeniek, hoe kom ik dan aan zo’n tekstschrijver om voor mij te bloggen?
Simpel: klik op contact, en dan kunnen we samen met jou kijken wat we voor jouw blog kunnen betekenen.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie