Zo smaken sprinkhanen: een boeiend reisverslag
Je bent op reis, de kokosnoten vliegen om je oren en het ene strandje is nog witter dan het andere. Super leuk, maar je wil het thuisfront ook graag op de hoogte houden van alle avonturen. Een reisverslag is dé perfecte manier om iedereen thuis heel jaloers te maken en tegelijkertijd mooie herinneringen voor jezelf vast te leggen. Wij geven tips hoe je een tof en boeiend reisverslag schrijft. Bon voyage.
Door: Britt Gielkens
Via sociale media is het natuurlijk makkelijk om te laten zien wat je eet, drinkt en welke paradijselijke plekjes je bezoekt, maar het is ook leuk daarnaast een uitgebreider reisverslag bij te houden. Ook voor jezelf, want schrijven is goed voor je. Noteer bijvoorbeeld één keer per week al je belevenissen en voor je het weet, keer je met een heel boekwerk aan onvergetelijke herinneringen terug naar huis.
Geen vanzelfsprekend reisverslag
Vul je reisverslag met uitzonderlijke informatie en spannende details, zonder daarbij veel vanzelfsprekende dingen te vermelden. Dat je vanochtend hebt gedoucht is op zich voor de lezer niet heel spannend, dat er toen een leguaan van een halve meter om de deur kwam kijken dan weer wel. Stel jezelf daarbij een limiet wat betreft het aantal woorden. Zelfs de meest trouwe lezer hangt na een halfuur vol reisverhalen waarschijnlijk niet meer aan je lippen.
Prikkelende zintuigen
Beschrijf geuren, kleuren, geluiden, smaken en emoties. Hoe smaken gefrituurde wormen, hoe voel je je na een bootreis van 20 uur, hoe ruikt het op een vismarkt in Bangkok? Beschrijf dus niet alleen wat je feitelijk ziet, maar ook hoe jij je daar bij voelt en waarom deze waarnemingen juist zo verschillen van de dingen die je kent thuis in Nederland. Zo neem je de lezer echt mee in je reisverslag en in het land waar je bent.
Zit jij boordevol reisverhalen, maar weet je niet goed hoe je ze op papier zet? Lettergeniek helpt je graag met het schrijven van een onvergetelijk reisverslag.