Eerste leesclub gigantisch succes!

Eerste Lees ‘n’ Lunch leesclub gigantisch succes!

“Wat een geweldig initiatief met heerlijk eten, inhoudelijk interessante gesprekken en leuke nieuwe mensen!” was slechts één van de recensies die we kregen op de eerste bijeenkomst van de ‘Lees ‘n’ Lunch’ leesclub in Heerlen, georganiseerd door Aline Ploeg en onze eigen Jenneke van Lettergeniek. Lees ‘n’ Lunch, oftewel een boekenclubje dat een vooraf gelezen boek bespreekt tijdens het verorberen van een voortreffelijke lunch.

Veertien dames en één heer sloten de tafel rondom gespreksleider en schrijfster Jenneke, terwijl veganistische kok Aline zich uitsloofde in de keuken op drie plantaardige gangen met klasse. “Wie heeft het boek níet gelezen?” Geen reactie. Sommigen hadden het zelfs vaker dan eens gelezen. ‘Huis van Herinneringen’ van Nicci Gerrard was het eerste boek uit de hoge hoed. De gezellige sfeer kwam meteen op gang tijdens een introductierondje langs de tafel onder het genot van een pittig tomatensoepje.

Er werden achten en vijven uitgedeeld; een ideaal begin van een goede boekdiscussie. “Nou vooruit dan, een zes voor de moeite,” zuchtte Hakomi, terwijl Roxanne het ronduit te gek vond geschreven. “Wijvenboek!” vond Lars, terwijl Francine het juíst fijn vond dat het makkelijk leesvoer was. Hoe het ook zij, smakelijk leesvoer was het in ieder geval, met een ruime keuze aan hartige en zoete gerechtjes die allen gebaseerd waren op voedsel dat in het boek werd genoemd. Het was José die uit de hoge hoed een nieuw boek trok: ‘Sterf Twee Keer’ van Tess Gerritsen.

Terwijl kok Aline een daverend applaus in ontvangst mocht nemen, stroomden de aanmeldingen voor de volgende Lees ‘n’ Lunch al binnen. Nog dezelfde dag was ‘editie maart’ uitverkocht, zodat we ‘editie mei’ zelfs al online moesten zetten. Wat een geweldig gevoel, als je leesclub zo’n succes blijkt te zijn. We kunnen niet wachten tot maart!

Vergelijkbare berichten

2 reacties

  1. Jammer dat ik de aankondiging van Januari 2015 heb gemist! Anders had ik mij zeker opgegeven. Ben een echte lees fanaat en zou het fijn vinden om met anderen die ook heel graag lezen van gedachten te wisselen over een gelezen boek. Mijn vraag is dan ook: Kan ik mij nog aansluiten bij deze groep?

    Met vriendelijke groet
    Carla Jansen

Geef een reactie