metatags schrijven

Metatags schrijven is metabelangrijk!

Stel, je hebt een eigen website met alles erop en eraan. Super! Maar wanneer je via Google gaat zoeken, staat je website niet eens op de eerste pagina. Dat is balen, maar je kan er wat aan doen. Wat? Metatags schrijven! Hoe werken metatags en hoe dragen zij bij aan search engine optimalization (SEO)? In dit blog wordt het fenomeen metatags schrijven eenvoudig uitgelegd.

Door: Rianne Gerrits en Leora Limborgh

Waarom metatags schrijven?

Als je zelf iets opzoekt, hoe doe je dat dan? Juist, via Google. Heel vaak hoor je mensen zeggen: “Google heeft het antwoord op alles.” Zorg er voor dat je website op de eerste pagina terecht komt, want verder dan dat zoeken mensen vaak niet. Door het gebruik van metatags help je Google jouw website te vinden en hoger in de zoekresultaten te tonen.

SEO schrijven is een kunst

Metatags schrijven is een onderdeel van search engine optimalisation, oftwel SEO. Door je website SEO-proof te maken, zorg je dat je website hoger verschijnt in de zoekresultaten bij zoekmachines zoals Google. Appeltje eitje? Niet echt. De kunst is om de juiste zoekwoorden te gebruiken (keywords), woorden die je potentiële bezoekers gebruiken bij het zoeken via Google. De juiste keywords in je metatags terug laten komen is belangrijk, maar verder moet je ook weten dat:

  1. een metatag bestaat uit een metatitle en een metadescription,
  2. een meta title een korte zin is die als titel verschijnt in de zoekresultaten (zorg ervoor dat je de juiste zoekwoorden gebruikt en niet de 70 tekens overschrijdt) en
  3. de metadescription onder je URL staat bij de zoekmachineresultaten en de bezoeker vertelt waar de website over gaat. Het is handig om een korte, wervende tekst te schrijven die de lezer uitnodigt om verder te klikken. Ook hier zijn keywords belangrijk en mag je het tekenaantal van 154 niet overschrijden.

Ben je metanieuwsgierig en wil je zelf aan de slag? Bekijk onze blog zelf schrijven voor het web voor meer tips en trucs. Je kan natuurlijk ook langs bij de Letterladies, wij maken je teksten online vindbaar.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie