Vloggers te huur!

Je hebt onze Jenneke en/of Anne ongetwijfeld al voorbij zien komen in een videolog, oftewel vlog. Een filmpje waarin ervaringen worden gedeeld, producten/diensten een review krijgen of mensen kritische vragen voor de kiezen krijgen. Door een vlogger dus. Jawel, vloggen is hip. Beelden spreken toch net iets vlotter tot de verbeelding dan teksten. Neemt niet weg dat wij heel erg pro die laatste categorie zijn, we zijn immers een tekstbureau. Je teksten zijn je visitekaartje.

Een samenvoeging van een blog en een vlog is dan ook de gouden combi, zo blijkt. Althans, dat vinden Visit Zuid-Limburg, Thermae 2000, gemeente Maastricht, CHILL, Zuyd Hogeschool, Woonboulevard Heerlen en de andere partijen waarvoor onze dames al vloggen.

Hoe werkt dat dan?

Heel simpel. Je stuurt een leuke mail naar info@lettergeniek.nl en legt uit wat je in beeld gebracht wil hebben, wie je doelgroep is en wellicht heb je daar zelf al een ludiek idee bij. Wij zullen dan met je meedenken over een creatieve insteek die authentiek overkomt en de juiste snaar raakt. Let wel! Wij vloggen alleen over onderwerpen waar we ook zelf achter staan. Als tijdens het filmen blijkt dat het product of de service niet naar behoren is, zullen we dit ook aangeven. 
We werken met een stabilizer (gimbal) die ervoor zorgt dat de beelden vloeiend zijn en een externe audiokit om goed geluid te garanderen. 

Wat kost dat?

Om dat te bepalen moeten we weten hoe lang we bezig zijn, wat er allemaal in de vlog moet komen, of er muziek moet worden aangekocht, etc. Een korte vlog die in één of enkele shots kan worden opgenomen en niet veel tijd behoeft in de editstoel is voor een paar tientjes van jou. Kost het een dagdeel of zelfs een hele dag, dan is dat in overleg. Je krijgt je filmpje uiteraard compleet aangeleverd en hebt een ‘correctieronde’ om aan te geven welke shots niet naar jouw smaak zijn. Die passen we met liefde aan. <3
Een blog kan vaak de praktische zaken wat beter uitlichten, terwijl een vlog focust op de ervaring. Ideale combi is in veel situaties dan ook een stuk tekst bij je filmpje, alleen al om in Google beter te worden gevonden.

Maar ik hou niet van tattoos in mijn beeld

Dan is Jenneke niet je keuze. Anne is nog clean ;).

 

 

 

 

 

 

Ik wil een vlog zonder humor

Geen probleem, het kan zo serieus of losjes als bij jou(w bedrijf) past. 
Dit is een voorbeeld van een blog en een vlog met een commerciële insteek om een route te promoten, met toch een subtiel vleugje humor. 
Deze heeft ook humor, maar bevat vooral interviews en interactie met anderen.
Deze is juist serieuzer en gericht op verslaglegging.

Kun je mij dat ook leren?

Ja! Op deze pagina lees je alles over onze vlogworkshops. Er staat ook een vlog over vloggen… hoe ironisch.

Is deze tekst niet te lang voor een blog?

Jawel, maar een beetje rebels is niet verkeerd.

Meer lees je hier en de contactpagina vind je hier. Tot vlogs!

 

 

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie