Lettergeniek sokken

Wat doen die Lettergenieën nou eigenlijk?

We horen de vraag best vaak: wat voor teksten schrijven jullie nou eigenlijk? En: wat is dat dan, een vlog? Wat is Lettergeniek nou voor een naam? En waarom verdwijnt er altijd één sok in de wasmachine? Oké, wij werken graag op onze sokken maar die laatste is voor ons ook een raadsel. De andere zaken kunnen we wel voor je ophelderen!

Wij van Lettergeniek, ook wel Lettergenieën of Lettergenietjes te noemen, zijn nu eenmaal heel erg Lettergeniek. Zoals anderen fotogeniek zijn zeg maar, misschien maakt dat al een en ander duidelijk. Wij schilderen met woorden, stoeien met zinsconstructies en dansen met grammatica. Daarbij zijn we graag een tikje rebels en bedenken soms een woord dat misschien niet in de Van Dale staat, maar volgens ons wel perfect omschrijft waar het om gaat. Zoals Lettergeniek dus.

Woordkunstenaars in de breedste zin van het woord
Dus als je concreet wil weten wat wij schrijven? Dat loopt enorm uiteen! Ieder lid van ons schrijfteam heeft een eigen specialisme. De een blinkt uit in zakelijke websites, de ander in persoonlijke speeches. Wil je een tekst tot in de puntjes en komma’s laten nakijken? Wij zetten er onze meest enthousiaste tekstcorrector op. Maar ook voor social media kun je bij ons aankloppen: Facebookteksten, Instagramberichten, LinkedInblogs, niks is ons te gek.

Zoals bijvoorbeeld…
Om eens wat voorbeelden te noemen waar je je iets bij kunt voorstellen: wij schrijven al geruime tijd blogs voor Woonboulevard Heerlen, verzorgden interviews en teksten voor de prachtige boeken van HOOG.design, maken artikels voor Excellent en schreven vele websiteteksten waaronder die van Cas Wolters en Mantelzorgdiensten. Daarnaast zijn er van die snoepjes van opdrachten die we af en toe mogen doen, zoals het herschrijven van de boekteksten van singer-songwriter Mala.

En wat zijn vlogs dan?
Vlog staat voor videologboek. Dat komt erop neer dat wij met onze vlogcamera op pad gaan. Wij gebruiken daarvoor een telefoon, gemonteerd op een stabilisator (gimbal) met daarnaast een externe microfoon. Wij zijn niet het soort vloggers dat een eigen kanaal heeft waarop we onszelf promoten. Als commercieel vlogger zijn wij in te huren om een event of bedrijf te promoten, of om op pad te gaan met je medewerkers, om maar eens wat te noemen. Zo vlogt Jenneke al jaren voor Visit Zuid-Limburg, waar zij wandelroutes uitprobeert voor het publiek, en vlogt Anne voor bijvoorbeeld Velocity Limburg, Gemeente Maastricht en 24BicycleTV.

Zo, we hopen dat je zo een beter beeld hebt van de wereld van Lettergeniek. Zelf een vlotte tekst of vlog nodig? Wij staan voor je klaar.

Vergelijkbare berichten

2 reacties

    1. Dank voor je lieve bericht Mala! We staan je graag nog eens bij als je weer ondersteuning kunt gebruiken met je teksten.

Reacties zijn gesloten.