Anne Lettergeniek Schrijven

Werken bij Lettergeniek, hoe is dat eigenlijk? – Anne vertelt

Lettergeniek heet niet voor niets een creatief tekstbureau: eigenaresse Jenneke en haar rechterhand Anne zijn uiterst creatief als het aankomt op het schrijven van tekst en maken van vlogs. Anne Koreman (30) werkt twee dagen op kantoor en voor de rest thuis, maar voor een leuke interviewopdracht gaat ze ook graag op pad. Van eentonig werk is dus absoluut geen sprake! Anne kijkt terug op haar eerste jaar als personal assistent en tekstschrijver bij Lettergeniek.
Door: Saskia Boer

Een dag op kantoor begint het klaarmaken van de werkruimte en, heel belangrijk, theezetten. “We hebben altijd een dagstartje samen.” Daar wordt besproken wat er allemaal op de planning staat en waar de prioriteiten liggen. “Maar er is ook aandacht voor hoe je je voelt en wat je bezighoudt. Dat je je goed voelt is tenslotte heel belangrijk voor het schrijven van vlotte en enthousiaste teksten.” Vervolgens gaat Anne aan de slag met de vele e-mails van freelancers, Jenneke en natuurlijk van klanten. Eerst kijken wat het dringendste is en dat afhandelen. Zo helpt ze Jenneke met het leggen van contacten, ontvangt ze bezoekers en knutselt ze aan websites.

Van roman tot vegabal
“Ik vind het geweldig dat ik zo’n gevarieerde baan heb,” vertelt Anne. “Ik doe bijna geen twee uur het zelfde.” De opdrachten variëren van het contacteren van potentiele onderwerpen voor vlogs of teksten, tot het geven van een cursus monteren. “Het leukst zijn de blogs voor een bedrijf in veganistische producten waar ik aan mag meewerken. Als veganist ligt dat onderwerp mij uitstekend.”   En of dat alles nog niet genoeg is werkt ze in haar vrije tijd ook nog aan een roman, in het Engels. “Ik vind Engels een prachtige taal, en het voelde als een logische keuze omdat het verhaal zich ook in Engelstalige landen afspeelt.”

Vloggende schrijvers
Naast al dat schrijven heeft Anne ook leren vloggen van Jenneke. Het komt daarbij goed van pas dat ze eerder een filmopleiding heeft gedaan. Vloggen werd de afgelopen jaren een erg populaire marketingtool,het is vlot en leuk om naar te kijken en je kunt in korte tijd je boodschap zo overbrengen dat je doelpubliek er met plezier naar kijkt. “Het vloggen is een leuke afwisseling van het werken achter de computer. Wel spannend, want dan sta ik zelf in the picture.”  

Net even anders
De teksten van Lettergeniek springen er uit, en volgens Anne is dit mede te danken aan de werksfeer. “Bij Lettergeniek wordt het beste uit mensen gehaald en werken we met plezier.” Hier dan ook geen vastgeroeste patronen. “Laatst hielden we een ‘andersomdag’. We kwamen in pyjama naar kantoor en gooiden al onze gewoontes op de schop om te kijken wat we daarvan konden leren,” vertelt Anne.

Wil jij ook de hulp van Anne inroepen voor een creatieve, out-of-the-box tekst of zoek je een super enthousiaste vlogger? Neem dan contact op met Lettergeniek!

 

Vergelijkbare berichten