blog meer bereik geven

Geef je blog meer bereik!

We kennen het probleem: je bent een blog begonnen over je grote passie(s), schrijft regelmatig, maakt mooie foto’s en deelt alle berichten met je Facebookvrienden, maar… je vindt het aantal lezers toch tegenvallen. Je blog meer bereik geven is niet zomaar iets. Er zijn verschillende manieren, waaronder een aantal trucjes, die de lezersaantallen van je blog doen stijgen. Van sociale media tot het toverwoord SEO, Lettergeniek legt het voor je uit!
Door: Vera Vaessen

Zorg voor interactie

Als je je weg hebt gevonden in het bloggen, maar je blog meer bereik kan gebruiken, kun je dat in de eerste plaats via-via doen. Hoe? Door regelmatig te zorgen voor interactie! Zorg in eerste instantie dat je huidige lezers blijven, door ze bijvoorbeeld uit te nodigen om te reageren of door een vraag te stellen in je blogpost. Grote kans dat ze hierdoor enthousiast worden en je blog delen met mensen die ook interesse hebben. Ook kun je je lezers uitnodigen om je blog te delen op sociale media als ze het leuk vinden. Daarnaast kun je zelf interactie creëren door op zoek te gaan naar mensen die jou nodig hebben. Blog je over een bepaalde expertise die je hebt? Zoek via sociale media of via-via naar mensen die jouw hulp misschien wel kunnen gebruiken en stuur ze door naar jouw blog. Hulp voor hen, en voor jouw blog meer bereik! 

Geef je blog meer bereik met sociale media

Waarschijnlijk heb je je blog wel eens op Facebook gepromoot bij je vrienden. Facebook gaat echter verder dan dat: er zitten hele algoritmes achter wie wat te zien krijgt in zijn ’tijdlijn’. De belangrijkste tip om je blog meer bereik te geven door middel van Facebook is om, jawel, interactie te creëren. Deel niet zomaar een blogpost of een link, maar zet er een prikkelend verhaaltje, een goede foto of een vraag bij: zo geef je mensen een reden om je post te liken, te delen of erop te reageren. Wanneer er meer interactie is, ziet het algoritme van Facebook dat mensen geïnteresseerd zijn en wordt het bericht aan nog meer mensen getoond. Ook interessant: probeer eens een ander sociaal medium. Misschien zit jouw doelgroep meer op Instagram of Twitter en kun je hiermee je blog meer bereik geven. 

student aesthetics
Deze Nederlandse jongen heeft bijvoorbeeld een gigantisch bereik op Instagram.

 

Doe inspiratie op bij andere bloggers

Niets houdt je tegen om inspiratie op te doen bij andere blogs en influencers. Hoe behouden zij de band met hun lezers of volgers? Verschillende grote blogs hebben hier zelfs al eens over geschreven. Zo geven veel bloggers de tip om te reageren onder berichten van andere bloggers in jouw straatje en hierbij de link naar jouw blog achter te laten. Ook kun je eens naar een bloggersevent gaan om inspiratie op te doen en andere bloggers te ontmoeten. Zo leer je niet alleen hoe je blog meer bereik krijgt, maar bouw je ook een netwerk op.

Wil je jouw blog meer bereik geven, maar heb je al het mogelijke al geprobeerd? Misschien kunnen wij je bezoekersaantallen verder omhoog helpen!

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie