Blijven bloggen!

Je bent eruit: je gaat een blog beginnen, of je besluit om je oude ein-de-lijk weer eens te updaten en écht (ja maar, echt!) bij te houden dit keer. Maar helaas… na een paar weken blijkt dat je toch weer je eigen deadline hebt gemist. Waarom is dat nou zo lastig? Gelukkig zijn er een paar dingen die je eraan kunt doen!
Door: Laura Hermans

1. Discipline en regelmaat

Ja bah, discipline en regelmaat zijn vieze woorden die bloggen als werk laten klinken, we weten het. Maar ze helpen wel! Zet je blog op je to-do-lijst en plan elke week rond dezelfde tijd een uur om iets aan je blog te doen. Tussen deze date komt niets of niemand meer in, en van die drie uurtjes op woensdagavond waarin je normaal gezien op de bank Netflix ligt te kijken kun je er best één missen!

2. Notities zijn je beste vriend

Stel dat je een week wat minder tijd hebt voor je blog, dan is het moeilijkste deel om in die korte tijd te bedenken wat je dan ‘even snel’ wilt uittypen. Daar heb je natuurlijk dat handige notitieboekje voor dat je altijd bij je hebt! Door de week heen heb jij in de trein, tijdens de lunch of misschien zelfs stiekem tijdens het werk de leukste ideeën opgeschreven die je nu meteen kunt uitwerken. En je hebt trouwens suuuuperleuke notieboekjes voor schrijvers, kijk maar eens op Pinterest. Dat maakt het meenemen sowieso al een feestje.

3. Perfectie bestaat niet

De grote schrijver Leo Tolstoi zei ooit: “Perfectie is niet haalbaar, daarom eisen we ze van anderen”. Luister naar hem en stop met het streven naar perfectie in een blog. Soms is goed, goed genoeg. Oefening baart kunst, hoe vaker je iets online zet, hoe beter je wordt. Niet te veel aarzelen dus en gewoon die blog online zetten. Als Leo meer dan 100 korte verhalen, dikke boeken en andere werken kon publiceren in zijn leven, dan kan jij wekelijks bloggen.

4. Ken je eigen kunnen

Natuurlijk had je deze week écht geen tijd…
Het kan zijn dat je gewoon iets te veel wil doen in weinig tijd. Als jij merkt dat je het echt niet voor elkaar krijgt om iedere week een blog te plaatsen, probeer het dan eens om de week. Wees realistisch. Een dag heeft maar 24 uur en een week maar zeven dagen. Als het in de tijd niet lukt, dan lukt het niet. Deadlines stellen voor jezelf is goed, maar alleen wanneer ze haalbaar zijn.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie