Hoe vaak plaats je social media content

Hoe vaak plaats je social media content?

We zullen meteen heel eerlijk tegen je zijn: hier is geen eenduidig antwoord op. Hoe vaak en wanneer je social media content zou moeten posten, is namelijk afhankelijk van jouw bedrijf en doelgroep. Daarnaast verschilt het ook nog eens per platform, en ook binnen die platforms kunnen trends en algoritmes veranderen. Je zult dus hoe dan ook moeten blijven polsen wat er op dat moment werkt. Wel kunnen we je helpen richtlijnen te vinden die bij jouw situatie passen anno 2021.

Het is belangrijk dat je een vaste online aanwezigheid gaat creëren. Als je de ene week twintig berichten plaatst en de week erop maar vijf, vinden de algoritmes van je social kanalen dat niet leuk en word je minder getoond. Voor het inplannen van content heb je allerlei handige tools. Hier hebben we er een paar voor je op een rijtje gezet. Onze voorkeur heeft de tool Later.

De levensduur van je bericht

Ook al staat die Facebookpost er tot in de eeuwigheid, in de realiteit zal hij snel wegzakken in de tijdlijn. Een Facebookpost verdwijnt na vijf uur en een Twitterbericht zelfs na achttien minuten. Instagram content blijft eenentwintig uur op de radar en YouTubevideo’s meer dan twintig dagen. Dat staat in relatie met de hoeveelheid moeite die je erin steekt: een tweet knal je er zo op maar een Insta-post vraagt meer tijd (want zit je haar wel goed?). Wil je er dieper induiken, ga dan eens op onderzoek uit naar het surfgedrag van je doelgroep. Schrijf je bedrijven aan, post dan op strategische tijden gedurende hun werkdag. Jongeren zijn later op de avond actiever dan 50-plussers, die je beter ’s ochtends aanspreekt. 

De cijfertjes:

Haal even diep adem, hier komen de richtlijnen. We geven je het lijstje zoals dat goed werkt begin 2021.

Klinkt als een dagtaak? Ja. Maar planning tools maken je leven makkelijker. En zie het zo: dit is gratis adverteren, je levert er alleen wat tijd voor in. Voor business owners en marketingmanagers iets dat ze standaard in hun weekplanning zouden moeten inbouwen.

Quality over quantity

Je wilt niet dat bedrijf zijn dat tot op het irritante af berichten post en je social media content heeft daar veel mee te maken: ‘Hey, koop mijn unieke roze grasmaaier!’ wordt sneller vervelend dan een leuke vraag of foto. Een voorbeeld van een bedrijf dat zijn content kalender slim vult is GoPro. Het cameramerk vraagt gebruikers hun mooiste plaatjes te delen, en heeft zo elke dag gratis reclame voor hun product. Starbucks had eerder dit jaar een campagne vol unicorns, glitter en kleur, om de nieuwe frappuchino aan te prijzen, en die ging viral omdat klanten gratis props kregen om zelf foto’s te maken. Moet jij nog zelf al je materiaal creëren, maak dan liever minder, maar wel écht goede content. Zolang die veel interactie uitlokt heb je er ook echt iets aan.

Nu weet je misschien hoe vaak je content wilt plaatsen, maar als je hulp nodig hebt met de inhoud van je berichten kun je Lettergeniek inschakelen. Stuur zeker een mailtje!

Vergelijkbare berichten