social media trends augmented reality

Social media trends najaar 2020: wat is belangrijk?

Videocontent, social commerce en Augmented Reality: is jouw bedrijf hier al klaar voor? We gaan het hebben over de nieuwste social media trends en hoe jij die kan inzetten om je business in de schijnwerpers te zetten en op te vallen tussen de rest. Helemaal 2020!
Door: Sanne Claessens en Anne Lindelauf

Welke social media platforms zijn momenteel hot and happening en hoe kun je hier als bedrijf of organisatie op inspelen? Een terugkerende vraag van ondernemers die hun social media up-to-date willen houden. Hierbij is het belangrijk om je koers steeds weer bij te stellen en aanstormende trends in de gaten te houden, zodat jouw bedrijf kan meesurfen op de trends van het moment.

Videocontent

Je kunt tegenwoordig bijna niet meer zonder videocontent. Misschien vlog je al, maar maak je al gebruik van TikTok? Het platform maakte in 2020 een flinke opmars en sinds de coronacrisis maken veel meer dan alleen jongeren gebruik van de app. Zo heeft fastfoodketen Chipotle flinke successen behaald door een constante aanwezigheid op TikTok, en het uitdelen van challenges zoals de #Guacdance (gratis guacamole konden in ruil voor een dansje). Ook Instagram haakt in op de trends rondom videocontent met Instagram REELS. Makers plaatsen korte video’s waar ze een muziekje of effect aan kunnen toevoegen. In Nederland zijn er al een aantal bedrijven die hierin meegaan, zoals het kleding- en sieradenmerk My Jewellery maar ook grote supermarktketens als PLUS. Het maken van zo’n filmpje is een handige reclamestunt voor jouw bedrijf, en wie weet krijg je jouw collega’s aan het dansen.

Social Commerce

In de nabije toekomst wordt het mogelijk om producten te selecteren en afrekenen, rechtstreeks op een social media platform. Zo maakt Facebook momenteel al gebruik van Facebook Pay en wordt Instagram Shopping ook steeds uitgebreider. Bij Instagram maakt op dit moment gebruik van een proefversie in de VS met merken als H&M, Burberry en Zara. Wellicht wordt dit zo’n hype dat een eigen webshop niet meer nodig is en alles via je social media besteld kan worden. Ga eens na waar voor jou mogelijkheden liggen: wordt je Instagram beter bezocht dan je site? Dan weet je misschien al voldoende.

Augmented Reality

In het afgelopen jaar is er veel geëxperimenteerd met Augmented Reality (AR). Zo is het voor bedrijven al mogelijk om lenzen of filters te ontwerpen voor Snapchat en Instagram. Louis Vuitton en Albert Heijn maken hier al gebruik van. Albert Heijn introduceerde een AR-productscanner waarmee klanten in een oogopslag alles te weten komen over een product. Met dit soort social media trends val je op in de grote massa waar je je online in bevindt. Wie weet kan jij binnenkort de aandacht van je doelgroep trekken door de knappe Brad Pitt in hun woonkamer te projecteren…

Bij Lettergeniek helpen we je graag met het in orde maken van je social media content. Aarzel niet om ons te contacteren!

Vergelijkbare berichten