Creatieve tekstschrijver Heerlen, Limburg - Waarom je niet zonder tekstschrijver kan

Waarom je niet zonder tekstschrijver kunt

Iedereen kan schrijven. Nouja, bijna iedereen dan. Heel verleidelijk om zelf je webteksten te tikken op een afgedankte zondagavond… want wie weet er nu beter wat je aanbiedt dan jijzelf? En hoe moeilijk kan het zijn om een slogannetje te bedenken? Tja. Soms toch lastiger dan je denkt. Een professionele tekstschrijver stapt uit jouw gedachtenwereldje en schetst met taal een commercieel gunstig profiel van een afstandje.

 

 Een tekstschrijver heeft –vaak van nature– een goed gevoel voor taal. Het eerste waar je waarschijnlijk aan denkt, zijn spelfouten. Hoe schrijf je ‘acquisitie’ ook alweer? Correcte spelling is echter maar een fractie van waar de tekstschrijver allemaal op let.

Grammar check

Ook de grammatica, de systematiek achter de taal, moet kloppen. De functie en de positie van een woord zijn bepalend voor de schrijfwijze. Weet jij nog precies wanneer je ‘word’ met -d of met -dt schrijft? Lees hier onze blog over de meest gemaakte schrijffouten. Interpunctie, het gebruik van leestekens, is ook nog een aspect waardoor de leesbaarheid van de tekst veel beter kan worden.

Structuur

Een tekstschrijver let op de structuur van een tekst. Dit bepaalt voor een groot deel het leesplezier en de begrijpelijkheid van een tekst. Zonder dat je het doorhebt, lees je misschien de eerste of de laatste zin van een alinea om even snel door een tekst te scannen. Door de structuur zo in te vullen dat de inhoud strookt met de verwachtingen van de lezer, wordt de tekst beter.

Doel en doelgroep

Een tekstschrijver kan vele hoedjes dragen; soms schrijft hij of zij uit de ogen van een kind, de andere keer voor een groep bankdirecteurs. Het is vanzelfsprekend dat inlevingsvermogen een handige eigenschap is als tekstschrijver. Informeren, ontroeren of juist verrassen? Door het doel van de tekst af te stemmen op de doelgroep, creëer je een tekst die bereikt wat jij of de klant wilt.

Zo zie je maar weer: er zit meer in een tekstschrijver dan je denkt. Deze echte duizendpoten helpen jou om je boodschap zo goed mogelijk over te brengen. Met andere woorden: Leave it to the pros!
Of schrijf je eigen tekst alvast en laat een tekstschrijver van Lettergeniek er even naar kijken, dat doen we namelijk graag. 🙂

Door: Leonie Kohl

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie